metro-krnjaca2Jedan od osnovnih materijala koje koristimo u digitalnoj štampi predstavlja PVC folija. Njene različite vrste naročito široku primenu imaju u štampi velikih formata i pogodne su za sve tehnologije štampanja na mašinama koje koriste latex, solventne ili eko-solventne boje.

PVC folije su izdržljive i čvrste, izuzetno otporne na uticaj hemijskih supstanci, na grebanje, na spoljašnje uticaje (visoke ili niske temperature, vlagu), kao i na UV zračenje. Veoma lako se lepe i imaju savršeno prijanjanje na najraznovrsnijim podlogama (na metalnim i PVC površinama, pocinkovanom limu, foreks tablama, kliritu, leksanu, zidu, staklu itd.), pod uslovom da su te podloge pažljivo pripremljene za lepljenje (suve, očišćene od masnoća, prašine i svih drugih nečistoća). Osim toga, karakteristične su po optimalnoj ujednačenosti površine, visokom sjaju, asortiman boja je veoma širok, a neke specijalne vrste (tzv. Cut ili Kater folije) su izuzetno lake za preciznu mehaničku i šablonsku obradu i sečenje. Sve ove osobine čine PVC folije najzastupljenijim materijalom za štampanje koji se koristi u dekorisanju objekata, brendiranju i izradi reklama.

Vršimo najraznovrsnije usluge izrade reklama i brendiranja, kao i dekorisanja spoljašnjih i unutrašnjih površina na objektima upotrebom različitih PVC folija: izradu reklamnih panoa, cirada, back board (pop up) banera, promo pultova, svetlećih reklama, grafike na staklenim površinama (prozorske grafike), nalepnica svih dimenzija, stikera, zidne i podne grafike, brendiranje izloga, brendiranje vozila itd.

Kvalitet štampanog otiska na PVC folijama je vrhunski, visoke rezolucije, različite trajnosti, najčešće od 2 do 7 godina. Od same primene zavisi da li ćemo štampu raditi na mat ili na sjajnoj PVC foliji (npr. ako želite reklamu koju će osvetljavati reflektori štampa se vrši na mat PVC foliji, jer se kod sjajne PVC folije javlja refleksija svetlosti).

Klijentima pružamo i mogućnost izrade reklama kompjuterskim rezanjem Kater folija, koje se uz pomoć specijalnih mašina Katera mogu veoma precizno iseći u najrazličitije oblike čak i kada su u pitanju najsitniji detalji ili slova. Dakle, na ovoj foliji se ne štampa, već se ona oblikuje u željenu aplikaciju ili reže u slova i lepi, tako da je veoma pogodna za izloge, cerade, reklamne table, svetleće reklame, brendiranje automobila, autobusa i kamiona i dr.

pvc-folija-stamparijaPored opisanih, popularne su i PVC auto folije, Cast folije, Baner folije, providne PVC folije za podnu laminaciju itd, a sve vrste PVC folija koje upotrebljavamo su samolepljive. Treba pomenuti da su neke PVC folije namenjene za unutrašnju (indoor), dok druge služe za spoljašnju (outdoor) upotrebu. Folija za staklo je takođe veoma tražen proizvod. Koristi se kao zaštita od sunca, zaštita od UV zračenja, za zaštitu privatnosti, u sigurnosne svrhe, kao dekoracija, za izradu reklama i brendiranje izloga. Postoje reflektujuće, nereflektujuće i mat folije za stakla. Zavisno od namene, folije za stakla se mogu razvrstati u nekoliko kategorija. Solarne ili klima termoizolacione folije za staklo pružaju efikasnu zaštitu od sunčeve toplote i UV zračenja i sprečavaju prekomerno zagrevanje prostorija, čineći staklo blago toniranim. Veoma su efikasne (smanjuju štetnost UV zračenja i do 99%), trajne i lake za održavanje. Ogledalo folije za stakla pri dnevnoj svetlosti stvaraju na običnom staklu efekat ogledala sa spoljne strane, dok se iz unutrašnjosti objekta sasvim normalno vidi. Dekorativne folije za stakla mogu biti providne, ali se najčešće klijenti odlučuju za folije koje daju efekta mlečnog stakla, tj. peskirne (mat) ukrasne folije. One, osim što ukrašavaju objekat, čuvaju privatnost, jer čine staklo neprozirnim sa obe strane, ali ne utiču na priliv sunčeve svetlosti u prostoriju. Sigurnosne folije za stakla onemogućavaju da prilikom udaraca i lomljenja dođe do raspršivanja stakla koje može da dovede do povreda, istovremeno pružajući zaštitu od provale ili drugih nasilnih postupaka. Klijenti mogu odabrati providne (potpuno neprimetne), sa efektom ogledala ili sigurnosne folije sa UV zaštitom. Vršimo obradu svih vrsta folije za staklo i njihovo postavljanje na staklenim površinama, a sve to po veoma povoljnim cenama.

U izradi reklama za izloge takođe se koriste razne PVC folije. Folija za izloge obuhvata standardne samolepljive PVC folije sa štampom, kompjuterski izrezane Kater PVC folije (tzv. ispisivanje folijama), kao i specijalne preforirane rupičaste folije sa štampom. Preforirane One way vision (rupičaste folije) se lepe na staklo i pogodne su za brendiranje izloga i automobilskih stakala. Karakteristične su po tome što obezbeđuju vizuelnu barijeru, tačnije spolja se vidi samo štampana aplikacija dok iz unutrašnjosti objekta ili vozila stvaraju efekat blago toniranog stakla i omogućavaju jasan pogled ka spolja. Brendiranje izloga postalo je neizostavan deo marketinga. Kvalitetno dizajnirana i originalno osmišljena reklama na izlozima trgovinskih i zanatskih radnji, kao i svih drugih poslovnih objekata svakako će privući pažnju prolaznika, a imajući u vidu da se uglavnom radi o većim površinama, lako će biti primetna čak i na većoj udaljenosti. Tako će vlasnik lokala uz pomoć folije za izloge na jedan krajnje racionalan način iskoristiti svoj izlog i pretvoriti ga u vrhunski reklamni pano.

Mi Vam nudimo kompletnu uslugu brendiranja izloga folijama po izuzetno povoljnim cenama:

  • grafički dizajn;
  • savetovanje u vezi odabira odgovarajućeg materijala koji će se koristiti pri izradi reklame na izlogu;
  • štampu visoke rezolucije na PVC samolepljivim folijama ili na rupičastim preforiranim folijama, katersko rezanje folije, kao i brendiranje izloga kombinovanjem štampane i sečene folije (tzv. print and cut tehnika);
  • merenje dimenzija izloga i
  • lepljenje pripremljene folije prema dogovoru.