rallyAuto grafika predstavlja moćno marketinško sredstvo koje Vaš automobil ili bilo koje drugo vozilo pretvara u jedinstven, pokretni reklamni prostor. Izradom auto grafike, tj. brendiranjem vozila dobićete dugotrajnu reklamu za Vaše proizvode ili usluge na najrazličitijim lokacijama, gde god da se odvezete, što pruža mogućnost da Vaš brend bude poznat veoma širokom krugu ljudi. Bez obzira da li je reč o kombiju, pick up vozilu, kamionu, autobusu ili automobilu, auto grafika se može uraditi na svim vozilima.

Sam proces brendiranja vozila sastoji se iz nekoliko etapa. Da bi se postigao što bolji reklamni efekat najpre je potrebno pronaći kvalitetno dizajnersko rešenje. Tim naših dizajnera će pažljivo razmotriti svaku Vašu zamisao i želju i ponuditi Vam najbolju moguću dizajnersku opciju. Auto grafika se može raditi u segmentima ili u kompletu. Segmentna grafika podrazumeva brendiranje pojedinih delova vozila – stakala, metalnih ili plastičnih površina automobila, ispisivanje teksta ili lepljenje logotipa na vratima ili haubi, postavljanje one way vision folije na staklima itd. Kompletno brendiranje vozila podrazumeva postavljanje auto grafike na svim mogućim površinama na vozilu.

Sledeća faza jeste priprema za štampu i štampanje. Za izradu auto grafike se koriste različiti materijali. Štampanje se vrši na solventnim ploterima poslednje generacije u full color digitalnoj tehnici. Za metalne i plastične površine štampa se radi na cast foliji, specijalnoj samolepljivoj foliji sa brojnim karakteristikama koje je čine idealnom za brendiranje vozila. To je ultratanak, termostabilan i izuzetno postojan PVC materijal, otporan na vlagu, niske i visoke temperature i sunčevu svetlost, pogodan za nanošenje na zakrivljenim površinama. Cast folija se lako uklanja, pa je eventualno rebrendiranje dosta jednostavno. Ona ne samo da nije štetna po farbu na vozilu, već ima i zaštitno dejstvo, pa će Vaše vozilo izgledati isto kada se sa njega ukloni cast folija, čak i kada prođe više godina od trenutka nanošenja folije. Auto grafika za stakla štampa se na One way vision rupičastoj foliji koja omogućava da se sa spoljašnje strane automobila vidi štampana aplikacija, dok iz unutrašnjosti vozila stakla ostaju proziran i vidljivost je normalna. auto-reliRupičasta folija često se koristi za brendiranje autobusa i tramvaja. Naravno, zbog bezbednosti svih učesnika u saobraćaju ova folija se lepi isljučivo na zadnja stakla vozila. Brendiranje vozila vrši se i tehnikom šablonskog sečenja folije na kater mašini, što je naročito pogodno za izradu natpisa i logotipa.

Sledi postupak nanošenje grafike na vozilo, koji, u zavisnosti od komplikovanosti i veličine aplikacija, može trajati kratko, svega nekoliko sati pa i manje, ali i po nekoliko dana kod složenijih aplikacija. Nakon lepljenja folije (instaliranja auto grafike) vrši se hladna laminacija sredstvom koje štiti grafiku na vozilu od ogrebotina i drugih mehaničkih oštećenja koja mogu nastati od kamenčića, grana, vožnje u gradskoj gužvi, na parkiralištima itd. Pored toga, laminacija ima i estetsku funkciju u vidu posebnog sjaja koji se dobija na zalepljenim aplikacijama.

Osim u reklamne svrhe, auto grafika se može koristiti i za dizajniranje automobila. Za estetske inovacije na Vašem automobilu koristimo specijalne matirane i karbon folije. Ove folije mogu u značajnoj meri promeniti izgled kako spoljašnjosti automobila, tako i njegovog enterijera. Za ulešpšavanje kabine koriste se grafitne i karbon folije sa različitim teksturama (imitacija kože, drveta i sl.) i u različitim bojama (srebrna, zlatna, metalik). Uz pomoć karbon folije možete izmeniti i spoljašnji izgled automobila. Njome se može presvući kompletan automobil i tako promeniti njegova boja, a popularna je i izrada 3D reklamnih tekstura. Još jedan veoma traženi proizvod je i Chrome look folija. To je u stvari dekorativna verzija cast folije presvučena hromiranim metalik slojem. Odlikuje se po izrazitoj fleksibilnosti što je čini idealnom za presvlačenje celokupne površine vozila. Ona se takođe koristi za unutrašnju dekoraciju, kao i za izradu natpisa.

Auto grafika je odličan i jeftin način za brendiranje Vašeg automobila, kao i za poboljšanje njegovih estetskih karakteristika. Po izuzetno povoljnim cenama naša stručna ekipa vrši kompletnu uslugu postavljanja auto grafike na sve vrste vozila. Kvalitet štampe je vrhunski, folije nabavljamo od najboljih proizvođača, a izrada aplikacija brza. U zavisnosti od odabranih materijala, vek trajanja auto grafike postavljene kod nas je do 5 godina, za šta dajemo i garanciju.