canvas-usceCanvas (kanvas) je slikarsko platno koje zbog njegovih specifičnosti od davnina koriste slikari u izradi svojih umetničkih dela. Najvrednija i najznačajnija dela likovne umetnosti rađena su upravo na kanvasu. Slike najpoznatijih autora nekada su bile privilegija najvišeg društvenog sloja ljudi, ukrašavale su dvorce i salone aristokrata i kraljeva. Te slike se danas nalaze ili u muzejima širom sveta ili u vlasništvu bogatih kolekcionara. Međutim, razvoj visoke tehnologije štampanja omogućio je da radovi na slikarskom platnu mogu ukrašavati i zidove u stambenim ili poslovnim enterijerima običnih ljudi.

Kvalitetna digitalna štampa na platnu danas je veoma popularna i ima široku primenu u dekorisanju zidova u hotelskim hodnicima i sobama, restoranima, kafićima, frizerskim i kozmetičkim salonima, kancelarijama, kućama i stanovima. Takođe, štampa na platnu se može iskoristiti i kao jedinstveni poklon dragim osobama ili poslovnim partnerima.

Canvas je kvalitetno pamučno platno karakteristično po finoći i teksturi koja izuzetno prija ljudskom oku, jer je refleksija svetlosti znatno prirodnija nego kod svih drugih materijala koji se koriste za štampanje. Štampu na platnu vršimo tehnikom digitalne ploter štampe visoke rezolucije, najkvalitetnijim štamparskim ploterima poslednje generacije i originalnim eko solventnim bojama, koje su napravljene na vodenoj bazi, tako da je negativan uticaj na zdravlje ljudi (kakav na primer postoji kod standardnih solventnih boja) potpuno isključen. Ploteri vrše reprodukciju digitalnih fajlova na platno, na Vama je samo da odaberete sliku, fotografiju, ilustraciju itd. Mi posedujemo veliku kolekciju fajlova pripremljenih za izradu grafike na platnu iz koje možete odabrati neki motiv za štampanje na platnu, a možete nam dostaviti i Vaše fajlove. Bitno je samo da grafika na fajlovima bude kvalitetna, visoke rezolucije, a za sve ostalo ćemo se pobrinuti mi. Nakon štampe vršimo zatezanje platna na kvalitetne drvene blind ramove različite debljine, tako da dodatno uramljivanje nije neophodno. Naravno, možemo Vam dostaviti i samo platno bez rama, ukoliko želite da ga uramite nekim posebnim ramom, a u ponudi imamo i širok izbor dekorativnih ramova koje dodatno naplaćujemo. Takođe, po Vašoj želji obavljamo i laminaciju platna, premazivanjem specijalnog zaštitnog laka koji će ulepšati grafiku stvaranjem efekta ulja na platnu.

canvasZa štampu na platnu najtraženije su reprodukcije slika najpoznatijih likovnih umetnika, kao i fotografije na platnu. Vaše nezaboravne trenutke koje ste ovekovečili na fotografijama možete preneti na kanvas platno i njima ulepšati zidove Vašeg doma ili ih pokloniti dragoj osobi. Fotografije sa venčanja, rođendanskih zabava, fotografije Vaše dece, fotografije pejzaža, kućnih ljubimaca itd. dobiće jednan novi, prirodniji izgled. Fotografije na platnu imaju duži vek trajanja u odnosu na fotografije na foto papiru, a mogu se štampati u velikim formatima i u raznim geometrijskim oblicima. Pored toga, Vaša fotografija odštampana na platnu biće prijatnija za oko, bez refleksije svetlosti koja se javlja kod klasičnih fotografija uramljenih u ramove sa staklom. Još jedna velika prednost fotografija na platnu u odnosu na standardne fotografije jeste njihov lakši transport u slučaju preseljenja. Ukoliko to želite, možete prekriti i ceo zid omiljenom fotografijom, koja se u tom slučaju radi na dva (diptih), tri (triptih) ili četiri (tetraptih) platnena panela. Izrađujemo i foto kolaže koji podrazumevaju štampanje većeg broja fotografija na jednom platnu.

Fajlove sa Vašim fotografijama koje želite da imate na platnu možete nam dostaviti dolaskom kod nas ili elektronskim putem. Klijentima stoji na raspolaganju i usluga izrade fotografije na platnu skeniranjem klasičnih fotografija. Skeniranje možete odraditi sami (potrebno je da Vaše skenirane fotografije budu odgovarajućeg kvaliteta kako bi bila moguća kvalitetna štampa na platnu) ili to možemo učiniti mi, uz sve moguće korekcije kojima će se poboljšati kvalitet same štampe.

Oplemenite svoj životni ili poslovni prostor na jedinstven način. Ulepšajte zidove enterijera reprodukcijom Vašeg omiljenog slikarskog dela, pejzažom, portretima poznatih ličnosti, ilustracijama, fotografijama Vaših najdražih ili bilo kojim drugim motivom štampe na platnu. Iznenadite voljene, darujte im originalni poklon – fotografiju na platnu. Klijenti koji nemaju pripremljen materijal za štampu na platnu mogu zatražiti od naših dizajnera besplatne savete, a mogu pogledati i našu kolekciju sa bogatim izborom reprodukcija najvećih dela likovne umetnosti i raznih drugih motiva. Svi naši radovi su vrhunskog kvaliteta, a cene su veoma pristupačne. Vršimo isporuku odštampanog Canvas platna zategnutog na blind ramu ili spakovanog u rolnu na teritoriji cele Srbije, kurirskim službama ili brzom poštom.