plotovanjePlotovanje je pojam koji predstavlja tehniku digitalnog štampanja velikih formata uz pomoć inkjet i laserskih štamparskih mašina plotera. Pružamo usluge štampanja velikih formata za različite namene i na različitim materijalima – plotovanje Beograd. Zahvaljujući vrhunskim profesionalnim ploterima najnovije generacije kojima raspolažemo, kao i isključivom korišćenju originalnih solventnih i eko solventnih boja, postojanih, bez mirisa koji mogu štetno uticati na zdravlje, vršimo najkvalitetniju štampu velikih formata visoke rezolucije u crno beloj i color tehnici.

Osnovna namena plotovanja jeste izrada reklama velikih formata na otvorenim prostorima (outdoor reklama). Štampanjem na različitim materijalima otpornim na vlagu, hladnoću i toplotu, UV zračenje i druge atmosferske uticaje, vršimo brendiranje izloga i vozila, izrađujemo reklamne banere i cerade, bilborde, svetleće reklame, roll up banere, promotivne pultove, Display wall-ove, prozorsku, fasadnu i sajamsku grafiku i mnoge druge reklamne predmete namenjene spoljašnjoj upotrebi. Plotovanje takođe podrazumeva štampanje linijskih i tehničkih AutoCAD crteža, arhitektonskih projekata i planova, izradu karata, mapa, postera i plakata velikih dimenzija, izradu foto tapeta, štampu na slikarskom (canvas) platnu i izradu raznih drugih štampanih reklamnih i dekorativnih proizvoda koji se koriste u enterijeru (indoor upotreba).

Plotovanjem se omogućava štampa neograničenih dimenzija. Izbor materijala koji se koriste za štampanje velikih formata je raznovrstan:

PVC folije su postojan, samolepljiv materijal u mat i sjajnim, providnim i neprovidnim varijantama koji se lako lepi na raznim podlogama (PVC, metal, foreks, klirit, leksan, staklo, zid itd.). Obzirom da su otporne na sve vremenske uticaje, PVC folije su uglavnom namenjene spoljnoj upotrebi i imaju široku primenu u izradi najrazličitijeg reklamnog materijala – reklamni panoi, baneri i cerade, promotivni pultovi, svetleće reklame, autografika, grafika na staklu, fasadna i sajamska grafika itd. PVC folija je naročito pogodna za brendiranje izloga i vozila, a koristi se i za izradu nalepnica najrazličitijih dimenzija i oblika.

Perforirana One way vision folija je posebna vrsta PVC samolepljive folije, karakteristična po rupičastoj strukturi koja omogućava propuštanje svetla sa jedne strane. Koristi se u prozorskoj grafici, najčešće za brendiranje izloga i automobila. Njena glavna osobina je propustljivost svetlosti u unutrašnjost objekta na čijoj staklenoj površini je nalepljena, što omogućava potpunu vidljivost iz unutrašnjosti prema spolja, dok se sa spoljne strane vidi samo odštampana prozorska grafika.

Ceradno PVC platno odlikuje se jakom otpornošću na atmosferske uticaje, pa je najčešće namenjeno spoljašnjoj upotrebi. Zahvaljujući posebnoj tehnici zavarivanja, ovaj materijal se može spajati do neograničenih dimenzija pa je jako pogodan za izrazito velike formate, a najčešću primenu ima u izradi banera, scenografije, fasadne i sajamske grafike.

Perforirano Mesh ceradno platno je PVC materijal otporan na sve vremenske uslove, koji zbog rupičaste strukture ima izuzetnu moć propuštanja vazduha, pa je pogodan za izradu reklama velikih formata na mestima koja su izložena jakom vetru, a koristi se i za reklame koje se postavljaju preko prozora velikih zgrada, pošto propušta svetlost i omogućava jasan pogled iz prostorija u zgradi ka spolja.

Canvas slikarsko platno je mekani pamučni materijal čija specifična tekstura omogućava znatno prirodniju refleksiju svetlosti u odnosu na druge materijale. Namenjen je unutrašnjoj upotrebi, za dekoraciju zidova enterijera u vidu kvalitetnih reprodukcija umetničkih slikarskih dela ili fotografija. Takođe se upotrebljava za izradu scena i štandova.

Papir je jedan od najšire primenjivanih materijala za plotovanje. Postoje različite vrste, od kojih su neke (npr. blue back papir) namenjene spoljašnjoj upotrebi (za izradu bilborda, reklama osvetljenih reflektorima itd.), ali je većina vrsta namenjena unutrašnjoj upotrebi. Može biti samolepljiv ili bez lepka, njegove sjajne i mat varijante koriste se za izradu plakata i postera u boji, ali najčešće se upotrebljava, u raznim gramažama, za štampanje projektne dokumentacije, arhitektonskih planova, linijskih i tehničkih AutoCad crteža, geografskih mapa i karata itd. Plotovanje tehničkih crteža vrši se na standardnom, paus, Coated, samolepljivom ili na Gloss papiru. Crteže već urađene na papiru možemo umnožiti fotokopiranjem, a plotovanje tehničkih crteža vršimo u razmeri koju sami odaberete. Najzad, ukoliko za to postoji potreba zbog koričenja, sve crteže većih dimenzija savijamo i formatiramo u standardne A4 i A3 formate.

Sve vrste plotovanja Beograd na jednom mestu. Možete nas posetiti lično na adresi ________ ili nam poslati materijal za plotovanje elektronskim putem. Po najpovoljnijoj ceni i u najkraćem vremenskom roku dobićete željenu štampu velikih formata vrhunskog kvaliteta.